Thursday, July 11, 2013

Besut Bukan Tempat HusamHusam ketuai PRK Besut ... Kenapa Husam Tidak Haji Hadi? Kenapa Husam diberi amanah tersebut? Adakah kerana orang besut terima Husam lebih hebat Dari menerima Haji Hadi? Apakah Pas Terengganu sudah ketahui mereka Tidak Akan berjaya di Besut? Apakah Husam yakin Akan berjaya atau sekadar memikul Satu amanah yang dimandatkan sahaja?

Banyak pihak melihat karier Politik Husam masih terlalu jauh Lagi Untuk berakhir walaupun Ada ramai pihak yang merintis Jalan Untuk pengakhiran Politik beliau  Apakah Husam sedang mengikut rentak yang dirintiskan Untuk dirinya atau sedang memudahkan rintisan Jalan yang telah dibuat Oleh orang lain untuknya. 

Satu kata kata keramat yang pernah dituturkan di telinga Kawe adalah " Ambo ambil sikap mempermudahkan kerja kerja orang lain Untuk melihat ambo berhenti langkahan Dalam Politik " 
Jika kata kata ini juga pernah dituturkan ke telinga Husam yang memungkinkan Husam ambil sikap bahawa perjuangan Dalam pas Bukan Untuk kepentingan Diri sendiri tapi Untuk krmenangan sebuah jemaah maka Kawe sifatkan Husam seorang Pejuang yang murni Dari segi niatnya.Kalah menang Tidak penting yang penting berjuang .. ITu pun Satu pendirian Dalam perjuangan juga . Tapi bagi Kawe Setiap perjuangan ITu biasanya mencari krmenangan Untuk elakkan padah kekalahan.

Jika percaturan Husam yang mahu guna pakai kekalahan beliau di Putrajaya yang membawa kepada Kerajaan Pas kekal di Kelantan tempoh Hari Untuk cari krmenangan Pas di Besut dlm PRK pula . Kawe sifatkan Husam sebagai orang yang sedang melalui Jalan yang dirintiskan Oleh orang lain Untuk Le tapak perkuburannya.

Besut Bukan Tempat Husam Untuk Tawan Terengganu dan berlainan sekali dengan Putrajaya yang Kawe Kira memang Tempat beliau dgn apa sebab sekali pun. Jika Pas menang di Besut kerana Husam maka cerita kehebatan Husam Akan kekal 2 Hari sebaliknya jika tewas maka Satu titik warna akan dititikkan di muka Husam.

Jika ini Satu perjudian bagi Husam untuk mengekalkan dirinya dipersada Politik ditanah air maka Besut Bukan Tempat Husam . Mencecah awan Putih jika Kawe katakan ramai yang menanti langkah Husam dalam memulakan langkahan baru dalam kedudukannya. Melangkah Ke Besut adalah Satu langkah kiri Dalam Kanan Husam pada sisipan pemandangan Kawe .

Husam mungkin sedar bahawa kelibat Nama beliau masih terpahat Dalam ingatan kebanyakan orang . Seorang pemimpin yang namanya terpahat Dalam ingatan orang ramai diperlukan satu cetusan Untuk menyemarakkan suntikan nilai semangat kebangkitan dijiwa yang membuak buak. 

KEHARUMAN SATU NAMA AKAN TERHENTI DIBIBIR RAMAI KERANA EMPUNYA NAMA TERIKUT IKUT DENGAN JALAN YANG BUKAN PILIHANNYA 
Post a Comment