Saturday, July 21, 2012

SELEPAS ATAU SEBELUM?


Terpegun dan ternganga bila kawe membawa malaysiakini dengan tajuk Filem Rakam 13 Mei Bakal Cetus Kontroversi

Memang seorang pembikin filem akan mencari kontraversi untuk melariskan filem mereka untuk mendapat pulangan modal yang dilaburkan dan untung yang berganda yang dicari.

""Terdapat juga kain rentang yang digunakan dalam filem ini yang turut dipercayai boleh menimbulkan kontroversi seperti ''Melayu balik kampung'' dan ''darah dibalas dengan darah'' dalam bahasa Cina.
NONE
Tanda Putera memfokuskan tentang kepimpinan perdana menteri kedua Tun Razak Hussein dan timbalannya Tun Dr Ismail Abdul Rahman.

Filem yang menelan belanja sehingga RM4.8 juta ini sepatutnya ditayangkan pada 13 September ini. Bagaimanapun, penayangannya terpaksa ditangguhkan untuk suatu masa yang tidak pasti.
Menurut Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas) penangguhan tayangan filem itu tiada kena mengena dengan bahang pilihan raya umum ke-13." Petikan dari Malaysiakini .

Kawe tidak mahu untuk tolong tambahkan kontroversi atau membantu melariskan lagi filem ini TAPI jika UMNO yang keluarkan modal untuk Filem ini disiapkan maka ianya satu pelaburan yang amat berbaloi sebagai mana UMNO laburkan sebanyak RM 2 Juta untuk pasukan bolasepak Kelantan di uruskan oleh Tan Sri Anuar Musa .

FILEM INI AKAN LEBIH MENARIK JIKA NAJWA ANAK DARA SUNTI TPM JUGA TURUT BERLAKON .
Post a Comment